ببینید | تقویت دیپلماسی امنیتی، دستاورد مذاکرات دبیر شورای عالی امنیت ملی در روسیه

دستاورد سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، تقویت دیپلماسی امنیتی ایران و تحکیم بنیان‌های همکاری و همگرایی در مسیر مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا بود.
کد خبر: ۱۴۷۲۴۶۱
تعداد بازدید : 0

به گزارش­ جام جم آنلاین، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان بعد از دو سخنرانی در نشست اصلی مقام‌های عالی امنیتی بریکس و اجلاس «بریکس‌پلاس» باهدف تبیین مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران و نیز مذاکرات فشرده با مقام‌های سیاسی و امنیتی کشور‌های عضو بریکس، در حالی روسیه را به مقصد بلاروس ترک کرد، که دستاورد این سفر، تقویت دیپلماسی امنیتی ایران و تحکیم بنیان‌های همکاری و همگرایی در مسیر مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا بود.

علی‌اکبر احمدیان، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی که برای شرکت در چهارمین اجلاس مقام‌های عالی امنیتی بریکس به سن‌پترزبورگ روسیه سفر کرده بود، بعد از دو سخنرانی در اجلاس بریکس و نشست اعضای بریکس با کشور‌های جنوب، موسوم به «بریکس‌پلاس» و نیز دیدار و مذاکره با عالی‌ترین مقام‌های سیاسی و امنیتی بریکس، راهی بلاروس شد تا با رئیس جمهور، همتای بلاروسی و دیگر مقام‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی این کشور گفتگو کند.

در سه روز حضور علی‌اکبر احمدیان و هیات همراه وی در سن‌پترزبورگ، مذاکرات مهمی با دبیر شورای امنیت ملی روسیه، وزیرامورخارجه چین، معاون نخست‌وزیر صربستان، مشاور امنیت ملی هند، وزیر مشاور ریاست جمهوری آفریقای جنوبی، دبیرکل شورای ملی دفاعی ونزوئلا و دستیار ویژه رئیس جمهور برزیل داشت.

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز جداگانه با معاون دبیر شورای امنیت ملی ترکیه دیدار و رایزنی کرد.

در این بین مذاکره و رایرنی علی اکبر احمدیان با وانگ‌یی، وزیرامورخارجه چین و ولاپیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در روز پایانی سفر به سن‌پترزبورگ، مورد توجه محافل سیاسی و رسانه‌های جهان قرار گرفت.

ولادینیر پوتین در دیدار با احمدیان با اشاره به اینکه خصلت روابط ایران و روسیه آن‌است که دو کشور متحد هستند، افزود: هم‌اکنون مناسبات روسیه و ایران راهبردی است.

ولادیمیر پوتین افزود: پشتوانه رهبران نویدبخش توسعه مناسبات خواهد بود.

در این ملاقات که در اقامتگاه تابستانی پوتین در سن‌پترزبورگ و با حضور دبیر شورای امنیت ملی روسیه انجام شد، طرفین درباره همه مسائل مرتبط با روابط دوجانبه گفتگو و مسائل مرتبط را بررسی کردند.

احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی در آغاز سخنان خود در این دیدار، سلام مقام معظم رهبری را به پوتین رئیس جمهور روسیه ابلاغ کرد.

احمدیان در ادامه با اشاره به آغاز به کار دولت جدید در کشورمان تاکید کرد که رویکرد توسعه مناسبات دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در دولت آقای مسعود پزشکیان نیز ادامه خواهد داشت.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی همچنین آخرین روند توسعه مناسبات تهران - مسکو در ابعاد دوجانبه و همچنین همکاری‌های دو کشور در مجامع بین‌المللی را برشمرد.

رئیس جمهور روسیه نیز در این دیدار، روابط دو جانبه این کشور با جمهوری اسلامی ایران را راهبردی توصیف کرد.

وی گفت: باید توجه داشته باشم که در سال‌های اخیر روابط دوستانه روسیه و ایران پویایی بیشتری پیدا کرده است.

پوتین افزود: همه این پیشرفت‌ها در مناسبات، عمدتاً با حمایت رهبر جمهوری اسلامی، آیت الله آقای سید علی خامنه‌ای اتفاق می‌افتد. از شما می‌خواهم بهترین و مهربان‌ترین آرزو‌های من را به ایشان برسانید.

رئیس جمهور روسیه با اشاره به برگزاری نشست آتی سران گروه بریکس طی روز‌های اول تا سوم آبان ۱۴۰۳ افزود: روسیه منتظر رئیس جمهور جدید ایران در نشست بریکس در کازان خواهد بود.

وی ادامه‌داد: در جریان نشست بریکس در کازان با رئیس جمهور ایران دیدار جداگانه‌ای خواهم داشت.

رئیس جمهور روسیه با اشاره به روند تدوین موافقت نامه همکاری‌های جامع بلندمدت دو کشور اظهار داشت: روسیه منتظر سفر جداگانه رئیس جمهور ایران برای امضای توافقنامه جدید مشارکت راهبردی است.

وی با بیان اینکه روسیه مصمم به همکاری با ایران در حوزه‌های مختلف است، یادآور شد: حجم مبادلات تجاری دو کشور در ۶ ماهه نخست سال جاری میلادی، حدود ۱۰ درصد افزایش داشته است.

وی با ابراز خرسندی از اینکه همکاری با روسیه برای رئیس جمهور جدید ایران نیز یک اولویت است، توسعه کریدور شمال-جنوب را از پروژه‌های دارای اولویت دو کشور خواند.

اظهارات:
۱- سرگئی شایگو - دبیرشورای امنیت ملی روسیه
۲- وانگ یی - وزیر امور خارجه چین
۳- ولادیمیر پوتین - رئیس جمهور روسیه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها